SIDC XBID: Úspešné spustenie projektu LIP 17 v štvrtej vlne

Strany Single Intraday Coupling (SIDC) potvrdzujú úspešné spustenie projektu LIP 17 v štvrtej vlne, ktorá integruje Slovensko a Grécko, ktoré sa pripojili 29. novembra. Cezhraničné vnútrodenné obchodovanie sa rozšírilo na 25 krajín prepojených v rámci SIDC.

Nominovaní operátori trhu s elektrinou (NEMOs) a prevádzkovatelia prenosových sústav (TSOs) zapojení do európskeho jednotného vnútrodenného obchodovania (SIDC, predtým známe ako XBID) s potešením potvrdzujú úspešné spustenie projektu LIP 17 do prevádzky.

Spustenie integrovalo slovenské a grécke hranice (SK-CZ, SK-HU, SK-PL a GR-IT, GR-BG), na ktorých je teraz pridelená cezhraničná kapacita, od 29. novembra v kontinuálnom cezhraničnom vnútrodennom obchodovaní cez SIDC.

Integrácia Slovenska a Grécka do jednotného vnútrodenného obchodovania je dôležitým míľnikom smerom k jednotnému integrovanému európskemu vnútrodennému trhu, ktorý je teraz úplne dokončený.

SIDC v súčasnosti spája vnútrodenné trhy 25 krajín: Rakúsko, Belgicko, Bulharsko, Chorvátsko, Česká republika, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Grécko, Maďarsko, Taliansko, Lotyšsko, Litva, Luxembursko, Nórsko, Holandsko, Poľsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Španielsko a Švédsko.

     Všetky oznamy